ais putih fotopages

By: Ciptho Jaafar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 20-Jul-2007 22:10 Email | Share | | Bookmark
I Love Morocco

 


maroc mempunyai kaler yang unik..keke..


Sunday, 8-Jul-2007 23:47 Email | Share | | Bookmark
Spiderman = Tutorial

 
Assalamualaikum..

Kali nih ku nak nyerah ilmu sket..pasal gambar spiderman..dan kesinambungan nyer dengan spiderman 3 yang hangat di pasaran tika ini..panas panas..

tutorial ini bukan untuk menjadi professional..tapi hanya untuk bergumbira..bermain main dengan gambar..haha..

mari kita mulakan..keke..

kita ambil satu gambar spiderman..keke..da aku ambil gambar ini..



ok..next..

tekan select ---> color range ---> pilih warna merah ----> tekan ok..

lepas tuh akan nampak selection kat gambar tuh..tenang jerk..jangan takut..keke..bile dah ade selection gitu..kita ke stage seterusnya..

tekan image ---> adjustment--->desaturate
** ulang langkah ini samada dua kali atau tiga kali..

okay..lepas dah buat gitu..selection tuh sure masih ade lagik..haa..jangan takut..buat rilek..kita ke langkah seterusnya plak

tekan image --->levels--->pastuh korang nampak ade 3 kotak untuk input levels..isi kotak first tuh dengan 74..dan yang lain tuh..biarkan seperti sediakala.

ok..habis stage tadik..kita ke stage seterusnya..kekeke..oleh kerana selection tuh tak hilang lagik..maka sampai masanya kita buangkan selection tersebut..caranya gini..

tekan select ----> dan tekan deselect..

hilang tak..sure nyer hilang selection tersebut..alhamdulillah..maka gambar pun dah siap..kekeke..ini hasilnyer..



untuk tulisan tuh..korang carik dekat http://www.1001fonts.com..nama font is (spiderman)..kekeke..lepas tuh..aku ada customize sket tuh tulisan tuh bagik timbul sket..

cara dia mudah saja..mari saya tunjuk..keke..

untuk kaler tulisan saya ambil kaler FFC600..

lepas tuh..buat langkah ini..

-blending options kat layer tulisan tuh..yg ade tande (T) tuh..keke..
-pilih bevel dan emboss..keke

dan guna setting gini :

style : inner bevel
technique : chisel hard
depth : 100
direction : up
size : 6
soften : 0

angle : 120
altitude : 30
higlight mode : screen (tukar kaler ke black)
opacity : 75

shadow mode : multiply (tak yah tukar..sbb mmg dah black)
opacity : 75

insya Allah..seme nyer selesai lepas tuh..keke


Wednesday, 4-Jul-2007 13:15 Email | Share | | Bookmark
Duniaku Hijau..

 


kali nih..tumbuhan plak..haha..ku rase tuh daun pudina..sebab ku selalu tengok..tapi tak pulak ku pasti..apa kata anda??

hehe..summer sudah tiba..


Thursday, 28-Jun-2007 23:36 Email | Share | | Bookmark
Bola Sepak..Si raja sukan

 


Seperti yang di janji kan pada entry lepas..entry kali nih berbau sukan sket..haha..ku ambil dekat dinding rumah arab...tempat budak budak bermain bola..dan gambar ini adalah puntu gol nya..

Morocco..bebudak dia kekecik lagik dah di rasuk ngan bola sepak..bermain di mana saja..selagi boleh..dijalan raya..di rumah..di padang pasir..di tanah lapang..hehe..tapi semua ini..hanya akan membuat Morocco penuh dengan bakat bakat bolasepak..

Malaysia..bebudak main bola jugak..tapi bagi aku tak sama keadaannya seperti di morocco ini..hehe..makanya begitulah keadaan bola sepak Malaysia..

Nanti ade sirang langsung malaysia lawan china kat sini..tb arab lah..dapat gak nengok derang bermain..hehe..

hingga nanti..


Saturday, 23-Jun-2007 18:23 Email | Share | | Bookmark
Colour

 
 
Salam..

Sungguh lame ku tak apdate kan..Baru jerk daku habis exam..skang tunggu result..hehe..
Kali nih ku apdate ntah ape ape ntah..sungguh lame ku tak pegang kamera..kalau ku gi gambar2 pun..pakai auto sajerk..sungguh ku malas nak adjust situ sini..haha..

Bertema kan colour kali nih..cane kah dunia kita tanpa kaler ek??





okay..jumpak lagik..lepas nih aku rase nak aopdate pasal sport pulak..kakaka..ala ala adidas nyer iklan..ahakss..


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net