ais putih fotopages

By: Ciptho Jaafar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 22-Dec-2006 11:39 Email | Share | | Bookmark
Armageddon

gambau aku..
gambar pinjam..ntnet
Quote:

assalamualaikum kengkawan yang di hormati sekalian..suasana raya haji dah mula terasa di Morocco..sebagai perayaan yang paling menggumbirakan bagi moroccans neh..maka..lautan kambing di jual mula tumbuh bagai cendawan tumbuh lepas ujan..nanti ku berpeluang..akan ambil sama itu

pasar kambing kambingan..

hehehe..

so kali ni..aku upload nih sajo..saje buat..nenakal gitu..lagipun saje layan perasaan nenakal gitu..exam dah nak dekat masalah nyer..hehe..tuh payah tuh..

sebelum terlupa..ade beberapa orang yang mintak tutorial muke hancur(entry sebelum nih)..so tuk berkongsi ilmu..nah..ini tutorial nyer..hehe

1-open gambar yang nak dijadikan mangse
2-duplicate layer(letak ler name ape..copy2 ker)
3-dekat copy2 tadik..ubahkan ke color burn..
4-kalau gambar tuh gelap..adjust die sampai die terang sket ler..seswaii gitu..ikut image>adjustment>brightness n contras..
5-open gambar baru..gambar tuk pemecah muke..carik kat ntnet..mud textures..insya Allah jumpe..
6-paste kan ke tempat memuka tadik tuh..so die tertutup ler muka tadik tuh ngan mud textures neh..satu lagi..namekan layer mud textures neh..ape ape lah..kalau aku tulis pecah1.
7-lepas tuh set kan ke overlay..dan erase memane tempat yang kita taknak ade pecah..
8-then..duplicate layer..namekan pecah2..setkan dia pin light..dan opacity set ke 40%..atau memane lah yang seswai ngan gambar ko tuh..
9-sepatutnya dah siap dah nih..tapi kalau ko nak customize dia..ko gi tekan yang bulat stengah hitam stengah putih tu..dekat bawah layer window tuh..gi tekan gradient map..amik black n white..dan set kan ke soft light...
10-bleh tambah lagik pastu..guna hue saturation..set memane..sampai nampak cantek..




ini lah projek kali ini.. ..play dengan itu software magic..photoshop 7.0



Sunday, 17-Dec-2006 12:41 Email | Share | | Bookmark
Da Vinci Code...

gambar asal..
Assalamualaikum..

Sehat kengkawan..?..dah brapa hari ku tak kluar menembak alam ini..sebab cuaca hujan dan mendung serta sejuk..jadi aku duduk rumah..tade ape lah yang baru nak ku kongsi bersame..

Bile aku tengok tv..muvie drew barrymore jadi cinderella..ape tajuk ntah..ku nampak davinci dalam citer tuh melukis gambar cinderella..maka ku tercetus satu idea..hehe..tuk membuat gambar sepesyen dan ubah ubah sket ler..mane bleh ku tandingi davinci..

ok..main ngan photoshop 7.0..dan ini hasil nyer..



sekian..


Wednesday, 13-Dec-2006 10:29 Email | Share | | Bookmark
Whatt!!!

 


Quote:
assalamualaikum..

tade rancangan pun nak apdate seno nyer ari nih...cuma ku nak bercerita tentang budak bertuah nih saja..bukan sebab die jahat ker ape..hehe

satu hari..aku jalan balik dari sarapan pagi..kemudian aku singgah ke kedai nak angkat gas baru..aku nampak budak nih duduk tepi kedai runcit tuh..aku tak peduli sangat..

skali mase ku berurusan tuh..aku dengar die bace quran gitu kan..dalam juzu' 30 gitu..aku dengar jerk laa..lepas sesurah amik satu surah lagik..aii..budak nih..hebat..hikss..

aku berceritera lah ngan budak ni..banyak dah ker ko hapal quran..ade lah sikit..kate nyer..bape sikit nyer?..separuh quran.. ..tediam aku..

meh amik gambar sat..


sambil aku amik gambar tuh pun..tgk ker mulut die ngah merecall hapalan..


Monday, 11-Dec-2006 16:32 Email | Share | | Bookmark
Daun Di Langit Biru

 


Quote:

assalamualaikum..
slamat berhari isnin..
angin kuat di sini..
hujan juga kuat..
sejuk pun kuat..



dan ini gambar..
adalah sehari sebelum..
mendung mengambil alih..
cerah bukan kepalang masa ni..
tapi skang dah mendung..
seme tuh rahmat tuhan..



jumpa lagik..
sapa tau tuh daun ape?
daku tak tahu..
tuh sebab ku tanye..





Friday, 8-Dec-2006 17:19 Email | Share | | Bookmark
Jumaat; penghulu segala hari..

 


Quote:
Salam Jumaat dari ku di Maroc..


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net